Gölgelik filesinin geniş kullanım alanına rağmen aslında temelde görevi zararlı güneş ışınlarını filtreleyerek güneşin olumsuz etkilerini minimuma indirmektir. Böylelikle kullanılan file ile oluşturulan gölge alanda sıcaklık düşer ve maksimum fayda sağlanır. Bu sebeple gölgeleme için üretilen file sistemlerini hemen her yerde farklı amaçlarla kullanılırken görebiliriz.


Neden Gölgelik Filesi kullanmalıyız?

Düz ve baskılı olarak ayrılmasının yanı sıra gölgelik filesi çeşitleri, örme sıklığına göre %95, %75, %55 ve %40’lık file olarak çeşitlere ayrılmaktadır.


Düz Gölgelik Filesi

Yüksek yoğunluklu polietilenden adlı maddeden üretilen gölgelik filesi, aşağıdaki renk seçeneklerinde üretilebilir:


Koyu/açık yeşil

Koyu/açık bej

Koyu/açık gri

Koyu/açık mavi


Baskılı Gölgelik Filesi

Baskılı gölgelik filesi, düz gölgeleme filesinin taşıdığı tüm özelliklere sahip olmasının yanı sıra hem estetik bir görünüm sağlar hem de reklam amaçlı kullanılabilir. Üretilen baskılı fileler üzerinde yazı, logo, grafik, slogan ya da görsel ihtiva edebilirler.


Özellikle bahçe, havuz kenarı, oyun parkı, dekorasyon alanları, sera, inşaat, konser ve alışveriş merkezi gibi alanlarda görmeye alıştığımız baskılı gölgeleme fileleri, UV dayanıklılığı sağlayan UV katkısı sayesinde uzun süre kullanımda bile solmayan yüksek kaliteye sahiptir.